۳۱ خرداد ۱۴۰۰
آنلاک (Unlock) گوشی آیفون چیست؟
برخی از اپراتورهای بزرگ تلفن همراه برای جذب مشتری بیشتر با شرکت های نظیر اپل قراردادهایی میبندند که آیفون های مشخص شده از طرف آنها توسط اپل قفل یا(Lock) شوند این به معنی استکه این گوشی ها فقط با سیم کارتهای همان اپراتور قابل استفاده میباشند و با سیم کارتهای دیگر کار نمیکنند.
این سری از آیفون ها به اصطلاح آیفـون های لاک فکتوری هستند و با قیمت های پایین تر وارد بعضی از کشورها میشوند. از این رو یکی از نگرانی های کاربرانی و سایر کشورها که از آیفون های لاک اسـتفاده میکنند از دست دادن سیگنال آنتن دهی این گوشیها میباشد.
برای اینکه بتوان ازسیم کارت های دیگر اپراتور ها در این گوشی ها استفاده کرد باید این گوشی ها آنلاک شوند که این کار با خرید قرارداد اپراتور مورد نظر امکان پذیر است خرید قرارداد شامل تمام مدلهای آیفون یعنی iPhone ۲, iPhone۳, iPhone۳Gs, iPhone ۴, iPhone ۴s, iPhone ۵, iPhone ۵s, iPhone ۵c میشود.
برای آنلاک آیفون روش دیگری نیز وجود دارد که با هزینه کمتری و استفاده از یک چیپ کوچک ((GEVEY SIM که در زیر سیم کارت قرار میگیرد انجام میشود، در روشی که قرارداد خریداری میشود پس از مدت زمان محدودی (معمولاً کمتر از یک هفته) آیفون از حالت لاک خارج شده و از نوع آنلاک (غیر قراردادی) خواهد شد و با تمام اپراتورها از جمله اپراتورهای ایران نظیر ایرانسل، همراه اول، تالیا و رایتل سازگاری خواهد داشت.
گوشیiPhone Lock، چه تفاوتی با آیفون آنلاک دارد؟
گوشی های آیفون آنلاک، در واقع شرایط ایفون های لاک را ندارند و در یک کلام، می توان از آن با سیم کارت اپراتورهای مختلف هم استفاده کرد. گوشی آیفون آنلاک، طبیعتاً قیمت بالاتری نسبت به گوشی های لاک دارند چرا که می توان حتی آن را در کشورهای مختلف و با اپراتورهای آن کشورها هم استفاده کرد. در ایران نیز، تا قبل از اجرای جید طرح رجیستری، افراد زیادی گوشی های آیفون لاک را به شیوه مسافرتی وارد کشور کرده و با پرداخت هزینه ی نسبتاً کمی، به آیفون آنلاک شده تبدیل می کرند و آن را حتی می فروختند.
گوشی آیفون آنلاک فکتوری، هم به آیفون های معمولی می گویند که شرایط گوشی های لاک را نداشته باشند، و هم می تواند منظور گوشی آیفون لاک شده ای باشد که آن را آنلاک کرده اند. در ادامه خواهیم دید که چطور می توان گوشی آیفون را آنلاک کرد.
لاک یا آنلاک بودن آیفون را چطور تشخیص دهیم؟
هنگام خرید آیفون یکی از سوالاتی که همواره ذهن خریدار را به خود مشغول می کند، لاک یا آنلاک بودن این اسمارت فون است. در واقع آیفون آنلاک به دستگاهی گفته می شود که با هر سیم کارتی سازگار است و با اپراتورهای مختلف آنتن دهی دارد؛ اما مدل هایی که لاک (قفل) هستند صرفا با اپرتورهای خاصی آنتن می دهند. دراین مقاله به این موضوع می پردازیم که چطور لاک یا آنلاک بودن آیفون را تشخیص دهیم.

تشخیص از طریق ظاهر آیفون
تشخیص لاک یا آنلاک بودن آیفون صرفا با بررسی ظاهر دستگاه امکان پذیر نیست چرا که اپل به اپراتورها مجوز تغییر نام برند «iPhone» را نمی دهد. گاهی هم اتفاق می افتد که دستگاه در ابتدا لاک است و پس از اینکه کاربر آن را خریداری می نماید و هزینه به اپراتور مربوطه پرداخت می شود، گوشی به حالت آنلاک در می آید.
تشخیص از طریق آی او اس
- آسان ترین راه برای تشخیص اینست که به Settings بروید. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
- در منوی Settings روی Cellular اشاره کنید.
- در این قسمت گزینهی Cellular Data Network را پیدا کنید. (ممکن است گزینه یاد شده زیر مجموعه Cellular Date Options باشد)
اگر این عبارت را رویت کردید ، احتمال اینکه اسمارت فون آنلاک باشد بسیار زیاد است چرا که در مدل های لاک این گزینه به چشم نمی خورد. لازم است به این نکته اشاره کنیم که روش ذکر شده یک راه حل قطعی برای تشخیص این موضوع به حساب نیامده و چنانچه قصد دارید از فروشگاه هایی خرید کنید که محصول را با گارانتی شرکت نام آشنایی ارائه نمی دهند، بهنرین روش قرار دادن سیم کارتی است که از آنتن دهی آن اطمینان دارید.
تشخیص آنلاک بودن آیفون از طریق IMEI
ابتدا به آدرس اینترنتی زیر مراجعه نمایید.
www.IMEI.info
اکنون درون صفحه، شماره IMEI گوشی آیفون خود را وارد نموده و روی دکمه CHECK کلیک کنید. برای پی بردن به شماره IMEI گوشی خود کافی است به Settings > General > About مراجعه کنید. در قسمت IMEI این شماره درج شده است. این شماره همچنین روی جعبه گوشی نیز درج شده است. در صفحه بعدی مشخصات کامل سخت افزاری گوشی شما نمایش داده میشود. اکنون بر روی دکمه Free Simlock Status Check در زیر جدول مشخصات گوشی کلیک کنید.
در صفحه بعدی در قسمت Simlock Status میتوانید به وضعیت لاک یا آنلاک بودن گوشی پی ببرید. دقت کنید وضعیتی که در این قسمت نمایش داده میشود وضعیت گوشی در حالت کارخانهای است. به این معنی که اگر گوشی لاک شده خود را به صورت نرمافزاری یا سختافزاری آنلاک کردهاید، در این قسمت طبیعتا وضعیت آن را همان شکل لاک خواهید دید.
آنلاک سخت افزاری و نرم افزاری گوشی آیفون
به صورت کلی آنلاک کردن آیفون های اپل سه روش مختلف وجود دارد که در ادامه مقاله به آنها اشاره میکنیم.
1- آنلاک فکتوری آیفون یا آنلاک رسمی آیفون
آنلاک فکتوری آیفون یک روش رسمی به منظور رفع محدودیتهای ارتباطی دستگاه است . چنانچه آیفون خود را آنلاک فکتوری رسمی کنید، دستگاه از نظر قانونی آنلاک شده و این فرآیند با موافقت اپراتور تحت قرارداد با آیفون انجام میشود. به منظور آنلاک فکتوری آیفون باید با اپراتور تحت قرارداد با دستگاه ارتباط برقرار کنید و با پرداخت هزینه مشخصی نسبت به آنلاک کردن رسمی آن اقدام نمایید.
بدین منظور اپراتور تحت قرارداد، کد IMEI اختصاصی آیفون شما را دریافت و پس از پرداخت وجه مورد نظر از سوی شما، آن را آزاد میکند. بدین صورت آیفون شما به طور رسمی و قانونی آنلاک میشود. از مزیتهای آنلاک فکتوری رسمی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قانونی و اخلاقی بودن فرآیند آنلاک آیفون
- تضمین 100 درصدی آنلاک شدن آیفون
- عدم بروز هیچ مشکلی در آیفون حتی در شرایطی که نسبت به آپدیت دستگاه از طریق آیتیونز (iTunes) اقدام کنید
- عدم از بین رفتن گارانتی آیفون (مربوط به کشورهایی میشود که تحت پوش رسمی اپل هستند)
- عدم نیاز به جیلبریک کردن یا هک کردن آیفون
- عدم نیاز به باز کردن بدنه یا اصطلاحا دمونتاژ آیفون
به منظور انجام این عمل در کشور ما شرکتهای مختلفی وجود دارند که با دریافت هزینه مشخصی به طور مستقیم با اپراتور تحت قرارداد با آیفون ارتباط برقرار میکنند و سپس نسبت به آنلاک فکتوری دستگاه شما اقدام خواهند کرد.
2- آنلاک سخت افزاری آیفون
نیاز به آنلاک سخت افزاری آیفون زمانی حس شد که برخی از اوپراتورها از آیفون های جدید پشتیبانی نمی کردند. در کنار این موضوع، هزینه های بالای اوپراتورها و عدم پشتیبانی برخی از آن ها نظیر Cricket USA, Docomo Japan و … نیز تاثیر زیاد در گرایش کاربران به آنلاک آیفون به لحاظ سخت افزار داشت. آنلاک سخت افزاری در گذشته دارای محدودیت هایی بود: عدم استفاده از اینترنت LTE- 4G، مشکل کدهای دستوری، شماره گیری متداول 112 برای فعال سازی و ….
امروزه آنلاک سخت افزاری با استفاده از قطعه ای به نام گیوی انجام می شود. در این روش برای آنلاک آیفون Slot میکرو برای iPhone ۴s، Slot نانو برای iPhone ۵، iPhone ۵s، iPhone۵c ، مورد استفاده قرار می گیرد. سیمکارت را روی گیوی قرار داده و به آهستگی وارد آیفون می کنند. با باز شدن منوی خودکار و انتخاب نوع آیفون، می توانید اوپراتور لاک خود را یافته، سپس انتخاب نماید و در پایان با ریستارت کردن شاهد آمدن آنتن باشید. در پایان شاهد آنلاک آیفون خود باشید.
آنلاک نرم افزاری ایفون چیست؟این روش انلاک دیگر با ورژن ios های جدید قابل انجام نمیباشد و فقط برای ios 4.x.x قابل انجام بوده و دیگر منسوخ شده است در این روش نیاز به جیلبریک ایفون و سپس ultrasnow بود و برای ایفون های 4,4s,3g,3gs قابل استفاده بود و برای ایفون 5,5s,5c,se,6s,6sp,6,6p,7,7p,8,8p هیچ کاربردی ندارد.

کدام روش مناسب ترین گزینه جهت آنلاک است ؟
آنلاک فکتوری
بهترین و مناسب ترین روش جهت آنلاک یک آیفون لاک ؛ آنلاک فکتوری می باشد. چرا که این روش بطور رسمی و قانونی توسط اپراتور آیفون لاک انجام شده ؛ که دستگاه شما برای همیشه آنلاک فکتوری و بدون هیچ گونه محدودیتی می توانید از خدمات سایر اپراتورها از جمله اپراتورهای ایرانی استفاده نمایید.
هزینه و زمان سپری شده جهت آنلاک فکتوری چه میزان می باشد ؟
در پاسخ این سوال باید گفت : میزان هزینه و زمان سپری شده جهت آنلاک رسمی ؛ بسته به اپراتور سرویس دهنده آیفون لاک و مدل آیفون جهت آنلاک فکتوری متفاوت است . به عنوان مثال آیفون ۱۱ پرو لاک تحت شبکه AT&T نیازمند ۱ الی ۳ روز کاری و هزینه ای نزدیک به ۴۵ دلار جهت آنلاک می باشد.
دیدگاه شما