آی سی چیست و چه کاربردی دارد

برای ثبت سفارش می توانید به این شماره در واتس آپ پیام دهید . ۰۹۰۱۴۸۸۴۳۳۴

برای ارتباط با کارشناسان ما، با این شماره تلفن تماس حاصل فرمائید : ۹۱۰۰۹۰۹۱-۰۲۶

تمامی آیسی های هارد این فروشگاه تست شده و دارای گارانتی می باشند و تا ۴۸ ساعت بعد از ارسال قابل تست می باشند

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
مشابهات آی سی
تعویض گلس
آی سی چیست و چه کاربردی دارد Reviewed by Mrs. Bagheri on 2020-11-15 12:04:09. آی سی چیست و چه کاربردی دارد؟ آیسی یک کلمه مخفف شده از عبارت INTEGRATED CIRCUIT می باشد که اول دو عبارت را در کنار قرار داده اند و کلمه مخفف IC را تشکیل داده است و معنی این عبارت ( مدار مجتمع ) است؛ آی سی چیست و چه کاربردی دارد؟ آیسی یک کلمه مخفف شده از عبارت INTEGRATED CIRCUIT می باشد که اول دو عبارت را در کنار قرار داده اند و کلمه مخفف IC را تشکیل داده است و معنی این عبارت ( مدار مجتمع ) است؛ 4.5
صفحه اصلی / مجله خبری / آی سی چیست و چه کاربردی دارد
آی سی چیست و چه کاربردی دارد

آی سی چیست و چه کاربردی دارد

آی سی چیست و چه کاربردی دارد؟ آیسی یک کلمه مخفف شده از عبارت INTEGRATED CIRCUIT می باشد که اول دو عبارت را در کنار  قرار داده اند و کلمه مخفف IC را تشکیل داده است و معنی این عبارت ( مدار مجتمع ) است، منظور از مدار مجتمع این است که یک مدار بزرگ الکترونیک را به صورت یک قطعه الکترونیکی بسیار کوچک درآورده اند و آن مدار بزرگ در یک سانتیمتر فضا جای گذاری شده است. 

مدارات مجتمعی که شامل ترانزیستورهای دوقطبی (BJT: Bi Junction Transistor) باشند را با نام Transistor Transistor Logic) TTL) و مدارات مجتمعی که شامل ترانزیستورهای NMOS و PMOS می باشند را(Cmos(Complementry Metal Oxide Semiconductorمی نامند. ترکیب این دو تکنولوژی را با نام BiCmos می‌گویند. در مقابل مدارهای مجتمع، مدارهای گسسته وجود دارند که شامل قطعاتی مجزا می باشند که به هم روی یک برد متصل شده‌اند.

در ساخت ICها طراحان سعی می‌کنند تا حد امکان از ترانزیستور استفاده کنند. برای مثال بجای خازن از از ترانزیستور در بایاس معکوس استفاده می‌کنند. و یا در جایی دیگر که مقاومت بزرگی نیاز دارند، مثلاً در حد مگا اهم باز از ترانزیستور استفاده می‌کنند، چون در حجمی که مقاومت می‌گیرد می‌توان چند ترانزیستور جای داد. آی سی موبایل چیست؟ این مقاله را مطالعه کنید.

 

انواع آی سی یا مدار مجتمع از لحاظ شکل ظاهری

آی سی های SMD

این آی سی دارای پایه های ثابتی اند که در دور تا دور IC قرار گرفته اند که می توانیم با کمی دقت آنها را تعویض کنیم.

 

آی سی های BGA

تعویض این نوع آی سی به دلیل نوع طراحی آن بسیار مشکل است. زیرا پایه های آن ثابت نیست و از گوی های قلع تشکیل شده است که در زیر آی سی تعبیه شده اند. در هنگام تعویض این پایه ها غیر قابل رویت هستند. به همین دلیل تعویض این IC بسیار دشوار و گاهی اوقات غیر ممکن می شود.

 

انواع آی سی یا مدار مجتمع از لحاظ شکل ظاهری

 

ساختمان آیسی ها

درون آیسی ها از هزاران و برخی مواقع میلیون ها قطعه نیمه هادی میکروسکپی اشباع شده است که با اتصال این نیمه هادی ها ترانزیستورها و دیودهای متعدد شکل می گیرد و از اتصال چندین ترانزیستور در کنار هم آیسی به وجود می آید، بعضی از آیسی ها در درون خود قطعاتی از جمله مقاومت نیز دارند که به صورت نانو به کار رفته است و یک مدار مجتمع را شکل داده است . 

 

آی سی های پرکاربرد

ic‌ ها از تعداد زیادی ریز تراشه تشکیل می شوند. هر مدار مجتمع تعدادی سیگنال ورودی و خروجی دارد. اجزای هر آی سی، بنا به کاربردی که  آی سی برای آن طراحی شده، عملیات مخصوص خود را روی سیگنال های ورودی پیاده می‌کنند و سیگنال‌های خروجی آی سی را تولید می‌کنند. CPU و یا هسته مرکزی هر کامپیوتر توسط این مدارات الکترونیکی ساخته شده است ومی توان از آن به عنوان مهم ترین کاربرد ic ها یاد کرد.

 

آی سی صوت

این آی سی با نام COBBA نیز شناخته می شود و وظیفه اصلی آن تبدیل اطلاعات دیجیتال به انالوگ و بلعکس می باشد. در حقیقت این آی سی اطلاعاتی که از آی سی RF دریافت می کند و به صورت دیجیتال می باشد را به آنالوگ تبدیل کرده و به سمت بلند گوی گوشی می فرستد و در این حالت است که ما می توانیم صدای شخصی که در حال صحبت با ما می باشد را بشنویم.

حال برای اینکه ما نیز بتوانیم صحبت کنیم و صدای ما توسط شخصی که پشت خط  می باشد شنیده شود باید صدای ما از طریق میکروفون دریافت شود. میکروفون اصوات را به امواج الکتریکی تبدیل میکند و به سمت آی سی صوت میفرستد. ایسی صوت این امواج را که به صورت آنالوگ هستند, به دیجیتال تبدیل می کند و به سمت  آی سی RF در بلوک RF ارسال می کند. در صورت خرابی آی سی صوت باید به مراکز تعمیرات تخصصی موبایل مراجعه کنید تا متخصصین ما اقدام به تعویض آی سی صدا گوشی شما کند.

 

آی سی CPU

به احتمال زیاد تا به حال کلمه CPU را شنیده اید. این قطعه در همه دستگاه های الکترونیکی به مغز دستگاه معروف است. زیرا تمامی دستورات از طرف CPU حاصل می شود. در واقع تمامی پردازش ها را CPU انجام می دهد. بنابراین تمام آی سی های گوشی موبایل به CPU متصل اند و ممکن است خرابی یکی از آی سی ها تا CPU دستگاه را در بر بگیرد.

می توان گفت تعویض CPU یکی از سخت ترین کارها در تعمیرات گوشی های موبایل می باشد. CPU داده‌های دستوری را از RAM دریافت، کدگشایی و پردازش می‌کند و تحویل می‌دهد. CPU در انواع و اقسام دستگاه‌ها از رایانه‌ و لپ‌تاپ‌ گرفته تا گوشی‌ هوشمند، تبلت‌ و تلویزیون‌ هوشمند وجود دارد. این تراشه‌ی کوچک و معمولا مربع‌شکل روی بورد اصلی موبایل قرار می‌گیرد و با سایر سخت‌افزارها برای اجرای دستورات شما در تعامل است.

 

آی سی تاچ

آی سی تاچ حساسیت بازخورد لمسی را تنظیم می کند به صورتی که خرابی این قطعه، باعث می شود تاچ تصویر به درستی کار نکند. مانند آی سی لایت، این آی سی بر اثر ضربه آسیب می بیند و درصورتی خرابی آن حتی با تعویض تاچ و ال سی دی، مشکل تاچ رفع نخواهد شد.

 

آی سی های حافظه

در موبایل از سه نوع آی سی حافظه ای استفاده می شود :

  1. آی سی RAM 
  2. آی سی FLASH 
  3. آی سی E2PROM 1

 

آی سی RAM

یک حافظه کوتاه مدت و موقت است که برای نگه داری اطلاعات به صورت کوتاه  مدت مورد استفاده قرار می گیرد. این حافظه تا زمانی که تغذیه شود توانایی نگه داری اطلاعات را دارد و  به محض خاموش شدن گوشی اطلاعات آن نیز پاک می شود.

 

آی سی FLASH 

یک حافظه بلند مدت می باشد که بدون ولتاژ قادر به نگه داری اطلاعات می باشد.  این حافظه همان حافظه ای است که سیستم عامل گوشی بر روی آن ذخیره و نگه  داری می شود.

 

آی سی E2PROM

یک حافظه بلند مدت می باشد که برای نگه داری اطلاعات جانبی گوشی از قبیل  دفترچه تلفن , پیام ها , تصاویر ... و تمامی اطلاعاتی که شما در گوشی خود ذخیره  می کنید می باشد.این حافظه همان حافظه گوشی یا Phone memory می باشد.

 

آیسی وای فای و بلوتوث

آی سی وای فای و بلوتوث همانطور که از اسم آن پیداست، وظیفه مدیریت عملکرد وای فای و بلوتوث گوشی را بر عهده دارد. درصورتی که یکی از این دو قطعه، وای فای یا بلوتوث مشکل داشته باشد ولی دیگری سالم باشد آی سی سالم است اما درصورتی که هردو مشکل داشته باشند، مشکل از طرف آی سی بلوتوث و وای فای است که در این صورت به هیچ وجه نباید گوشی خود را فلش کنید زیرا خاموشی برد گوشی را به دنبال دارد. خرابی آی سی بلوتوث و وای فای علائم خاصی به دنبال دارد که یکی از آن ها، روشن نشدن آیکون بلوتوث یا وای فای در گوشی موبایل است.

 

ایسی فلش

هر بردی مانند ایسی برای بوت شدن نیاز دارد تا از یک منبع، یک برنامه را بخواند  و بر اساس اطلاعات آن برنامه عمل کند. به این منبع،  (IC FLASH) ای سی فلش و به برنامه ریزی روی آن اصولا فایل فلش  گفته می شود.

 

آی سی های پرکاربرد

 

پارس ارتباط لوتوس نمایندگی تعمیرات موبایل و برگذار کننده دوره های آموزش تعمیرات موبایل در کرج می باشد.

برای اطلاع از قیمت آی سی موبایل به فروشگاه آی سی ما مراجعه نمایید تا آی سی موبایل مورد نظر خود را با ارزان ترین قیمت و بهترین کیفیت از فروشگاه ما تهیه نمایید.


دیدگاه شما

captcha
ارسال دیدگاه
شما اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت می کنید
city